Jdi na obsah Jdi na menu

Vaření v kotlíku

ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI V HASIČSKÉM AREÁLU V PODOLÍ

7. ročník týmové soutěže

VAŘENÍ V KOTLÍKU

KDY: sobota 28. 8. 2021

KDE: Hasičský areál Podolí

V KOLIK HODIN: 15:30

Zúčastnit se může každý, kdo chce předvést své kulinářské umění

• V letošním ročníku se bude vařit BORŠČ

• A JAK TO VŠECHNO PROBÍHÁ? …. Od nás dostanete kotlík, dříví na oheň a vodu

• A CO SE CHCE PO VÁS? …. Ten nejlepší boršč, jaký umíte a chcete se s ním pochlubit i ostatním!!! Utvořte maximálně pětičlenná družstva, doneste si PŘÍSADY, které dělají váš boršč tím nejchutnějším, nějaké to NÁČINNÍ ŠÉFKUCHAŘE a hlavně dobrou NÁLADU!!!

HARMONOGRAM:    15.30 začátek akce, příprava družstev, pokyny pro soutěžící

16.00 začátek vaření

19:30 konec vaření

19.45 - 20.30 ochutnávka a vyhodnocení vítěze

Přijďte si zasoutěžit, ochutnat, ale i podpořit své favority. Hotové výtvory hodnotí široká veřejnost, proto neváhejte a dorazte i jako diváci.

Ceny pro účastníky a vítěze jsou zajištěny!!!!

PŘIHLÁŠKY TÝMŮ (a případné dotazy) PŘIJÍMÁME DO 25.8.2021 na tel. 724 180 025, nebo na emailu slavikova23@seznam.cz

(POZOR POČET MÍST JE OMEZEN!!!)

 

NÁSLEDUJE ZÁBAVA S ŽIVOU HUDBOU

 

Konverze Band

Může jít o obrázek text, kde se píše KONVERZ = BAND

 

Přijďte pobejt!

 

 

OFICIÁLNÍ POZVÁNKA ZDE:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI

V HASIČSKÉM AREÁLU V PODOLÍ 2020

SDH Benešov u Semil Vás zve na 6. ročník vaření v kotlíku. 

KDY: sobota 29. 8. 2020
KDE: Hasičský areál Podolí
V KOLIK HODIN: 14:30
• Zúčastnit se může každý, kdo chce předvést své kulinářské umění
• V letošním ročníku se bude vařit pravý a nefalšovaný Kotlíkový guláš (druh masa je na Vašem uvážení)
• A JAK TO VŠECHNO PROBÍHÁ? …. Od nás dostanete kotlík, dříví na oheň a vodu
• A CO SE CHCE PO VÁS? …. Ten nejlepší guláš, jaký umíte a chcete se s ním pochlubit i ostatním!!! Utvořte maximálně pětičlenná družstva, doneste si PŘÍSADY které dělají váš guláš tím nejchutnějším, nějaké to NÁČINNÍ ŠÉFKUCHAŘE a hlavně dobrou NÁLADU!!!

HARMONOGRAM:
14.30 začátek akce příprava družstev
15.00 začátek vaření
19:00 konec vaření
19.15—20.30 ochutnávka a vyhodnocení vítěze

Přijďte si zasoutěžit, ochutnat, ale i podpořit své favority. Hotové výtvory hodnotí široká veřejnost, proto neváhejte a dorazte i jako diváci. Ceny pro účastníky a vítěze jsou zajištěny!!!!

PŘIHLÁŠKY TÝMŮ (a případné dotazy) PŘIJÍMÁME DO 26.8.2020 na tel. 724 180 025, nebo na emailu slavikova23@seznam.cz (POZOR POČET MÍST JE OMEZEN!!!)

NÁSLEDUJE ZÁBAVA S ŽIVOU HUDBOU
Konverze Band
TĚŠÍME SE NA VAŠI ÚČAST!

ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI V HASIČSKÉM AREÁLU V PODOLÍ - PLAKÁT.pdf

 


 

Minulé ročníky

 

V. ROČNÍK VAŘENÍ V KOTLÍKU

V sobotu 31. 8. 2019 se konal v podolském areálu Lýkožrout smrkový již 5. ročník vaření v kotlíku. Poslední prázdninová sobota byla ve znamení luštěninové polévky. Přihlášeno bylo šest soutěžních týmu. Mezi ostřílenými kuchaři se i letos našli nováčci, což nás velice potěšilo. Počasí nám přálo, a tak nebránilo nic tomu v 17:00 zapálit ohně a začít vařit. Kuchaři měli na uvaření luštěninové polévky dvě hodiny. Během vaření soutěžili v doplňkových soutěžích, a tak pobavili sami sebe i diváky. Nejdříve si hráli na popelku. Nejlepší popelkou bez pomoci holoubků se stal Jiří Medek. Druhá soutěž byla pro ty žíznivější. Soutěžící měli za úkol vypít co nejrychleji pivo, které bylo zavěšeno na důmyslné konstrukci, kterou měli na zádech. Aby pivo dostali k ústům, museli ovládat provázky stejně, jako když herci ovládají loutky. Nejrychleji si s tím poradil Radek Nesvadba. Poklona ale patří všem, kteří se soutěže účastnili a dobrovolně na sebe převraceli kelímky s pivem. Úderem sedmé hodiny bylo dovařeno a čekala nás ta nejlepší, ale zároveň nejtěžší část. Bylo potřeba ochutnat všechny polévky a vybrat tu nejlepší. Úkol zněl jasně, uvařit tu nejlepší luštěninovou polévku. A tak nás čekalo šest naprosto odlišných, ale výborných polévek. Nakonec byla všemi soutěžícími i diváky nejvíce oceněna fazolová polévka z kotlíku Lukáše Hlouška, Zdeňky Dobré a Jiřího Hlouška. Velmi ráda bych poděkovala všem, kteří přiložili ruku k dílu, aby bylo možné už po páté uspořádat tuto akci. Velké poděkování patří i kuchařům, kteří se nebojí ukázat, co dovedou. Za

SDH Benešov u Semil Veronika Vlachová

 


IV. ROČNÍK VAŘENÍ V KOTLÍKU

 

Poslední prázdninový víkend proběhl v hasičském areálu v Podolí IV. ročník vaření v kotlíku. Letos jsme vsadili na kotlíkovou klasiku a vařil se buřtguláš. Svoje kuchařské dovednosti přišlo předvést sedm soutěžních družstev. Konkurence byla obrovská a opět se ukázalo, že co kuchař to originální buřtguláš. Po dlouhém vaření a náročném ochutnávání byl vyhlášen výtěž. A byla to shoda. Nejlepší buřtguláš v kotlíku uvařilo družstvo manželů Plecháčových a Bísových a druhý nejlepší buřtguláš družstvo pana Bartoše a pana Vlacha. Benešovské noviny 9 Listopad 2018 Nechyběly samozřejmě ani doprovodné soutěže. Nejrychleji sníst rohlík a zapít ho pivem zvládl Lukáš Hloušek. Druhou soutěží bylo vytvořit masku na obličej z okurky „hadovky“. S tímto úkolem se vyrovnali všichni soutěžící po svém i s určitou dávkou originality ale nejrychleji to zvládl Radek Nesvadba. Všem kuchařům bych ještě jednou touto formou ráda poděkovala a doufám, že i příští rok se sejdeme ve stejném počtu se skvělou náladou a chutí předvést svoje kuchařské umění.

Veronika Vlachová, SDH Benešov u Semil

 


 

 

III. ROČNÍK VAŘENÍ V KOTLÍKU

 

Akce je úspěšně za námi, děkujeme nejen soutěžícím za skvělé zelňačky, ale i za skvělou atmosféru, která se nesla celým odpolednem až do časných ranních hodin. Stejný dík patří divákům, kteří přišli podpořit soutěžící a ochutnat co si pro ně navařili. Letošní ročník stál za to a tak doufáme že se na Vaši účast můžeme těšit i příští rok!

 

Za SDH Veronika Slavíková

 

 

Letošní III. ročník vaření v kotlíku se nesl ve znamení zelí. V kotlíkách kuchaři vařili tu nejlepší zelňačku, kterou umí.

Ke kotlíkům se nám letos postavilo pět týmů, mezi kterými byli jak nováčci, tak i věrní kuchaři. Mezi nováčky patřil tým Lukáše Hlouška, duo pánů Bartoš a Vlach a manželé Mitrovi. Mezi věrnými kuchaři našich kotlíků nemohli chybět manželé Nesvatbovi s nejmladšími účastníky a tým manželů Plecháčových a Bísových.

Stejně jako předešlé ročníky tak i ten letošní nám v průběhu zpestřily dvě soutěže. První soutěž o nejrychlejší oškrábání a následné nastrouhání mrkve ovládl Radek Nesvatba. Druhou soutěž s přehledem vyhrál Joži Mitro a svým soupeřům předvedl bravurní namotání okurky na niti na jazyk.

Kuchaři nám uvařili pět zelňaček a každou úplně jinou. Rozhodování nebylo jednoduché. Po sečtení rozdaných bodů si první cenu odnesl Lukáš Hloušek s přítelkyní. Ostatní účastníci byli odměněni domácí čalamádou, jak jinak než ze zelí.

Ani letos jsme nevynechaly večerní zábavu a oslavu vítězů i poražených. A ti co vydrželi a neutekli domů, budou určitě souhlasit, že i tato část večera se vyvedla a pomohla tak zakončit léto.

Jménem svým i ostatních pořadatelů bych ráda poděkovala kuchařům i divákům za spolupráci a doufám, že se za rok opět sejdeme u kotlíků s hladovým žaludkem.

 

Za SDH Veronika Vlachová

 

ODKAZ NA VIDEO ZDE:

https://www.youtube.com/watch?v=8iOO72bKTjg 

 

 


 

II. ROČNÍK VAŘENÍ V KOTLÍKU

Bylo krásné sobotní odpoledne, v kalendáři 27. 8. 2016 a v hasičském areálu v Podolí začaly přípravy na II. ročník Vaření v kotlíku. Letos se soutěžilo o nejlepší krkonošské kyselo. Letošní účast byla o něco slabší než na prvním ročníku, ale o to byl závěr dramatičtější. Své síly přišly porovnat tři týmy. Prvním týmem byli manželé Nesvadbovi s nejmladším účastníkem soutěže. Druhý tým byl složen z manželů Bísových a Plecháčových. Třetí tým byl ryze pánský, a to ve složení Tomáše Zounka, Kuby Soudila a Filipa Holana. Na uvaření toho nejlepšího kysela měli soutěžící tři hodiny a během vaření porovnávali síly v doplňkových soutěžích. První soutěž vyhrál Radek Nesvadba, když oloupal slupku z jablka v úctyhodné délce 2 m 34 cm. Druhou soutěž vyhrála paní Bísová, která zvládla z uvařených špaget za dvě minuty uplést nejdelší copánek, který měřil 57 cm. Oba vítězové byli odměněni zdravou svačinou pro celý svůj tým. Tři hodiny utekly jako voda a byl čas na nejpříjemnější část celého odpoledne, ochutnávání. Za sebe bych ráda řekla, že všechna uvařená kysela byla výborná a přesto, že byla uvařena v podstatě ze stejných ingrediencí, bylo každé kyselo jiné. A tak každý kdo přišel a ochutnal, našel pro sebe to pravé kyselo. Po nabrání posledních naběraček a spočítání hlasů bylo načase vyhlásit šéfkuchaře. Výsledek byl velmi těsný, ale titul si nakonec i s malým sudem piva, odnesl tým manželů Bísových a Plecháčových. Každý účastník byl odměněn diplomem a osobní sklenicí utopenců. Všem zúčastněným, bych ráda za SDH Benešov u Semil i za sebe poděkovala a doufám, že se společně budeme těšit na další ročník Vaření v kotlíku.

Za SDH Benešov u Semil Vlachová Veronika

 


 

I. ROČNÍK VAŘENÍ V KOTLÍKU

 

Poslední prázdninovou sobotu 29. 8. 2015 se v hasičském areálu v Podolí konal 1. ročník souboje týmů ve vaření Bramboračky. Počasí se vydařilo, teplé a slunečné odpoledne pouze přidalo na skvělé atmosféře.  Do kulinářského souboje se prezentovalo 6 týmů, čímž byl počet kotlíků plně obsazen. Jednotlivé týmy k nám zavítali nejen z Benešova ale i blízkého okolí. O tom, že vaření je pro malé i velké, svědčí i  to že nejmladším účastníkem se stal Ondřej Nesvatba kterému jsou necelé 

dva roky a už nyní  je jedním z nejlepších kuchařů benešovska. Jednotlivé týmy zaujaly svá místa okolo ohnišť a rozhodně předvedly ty nejlepší výkony, neboť vůně ze všech kotlíků přilákala široké publikum, které se stalo zároveň odbornou porotou a mělo tak možnost nezávisle rozhodnout o vítězi. Celá akce byla odstartována v 16.00 a dovršením devatenácté hodiny začalo hromadné ochutnávání z jednotlivých kotlíků, což byla ta zajímavější část pro nás přihlížející a mlsné jazýčky.  Pro krácení chvil soutěžícím i publiku byly připraveny doprovodné soutěže v krájení cibule, kde se neporazitelnou stala Markéta Dyntrová v těsném rozdílu s Blankou Bachtíkovou. Druhou soutěž právoplatně ovládli muži, neboť rozdělat pořádný oheň není žádná  sranda a proto si vítězství vybojoval zkušený táborník Radek Nesvatba. Nejlepší bramboračka se nakonec zrodila v kotlíku týmu z blízkého Janečku a to jmenovitě pod vedením šéfkuchařů Blanky Bachtíkové, Petra Henčla, Krištofa Bachtíka a Honzíka Henčla, kterým ještě jednou gratulujeme. Pro všechny příchozí byli připraveny hodnotné ceny. Vítězové si odvezli soudek piva, originální medaile a šéfkuchařské vařečky, zbylá družstva také neodešli s prázdnou a něco k pití a sladkého za odměnu bylo samozřejmostí. 

Ve večerních hodinách jsme se společně pobavili na diskotéce. Na baru byla pro velké účastníky k dostání i benešovská  hasičská tekutá specialita pod názvem "fifinka".

Všem zúčastněným ještě jednou děkujeme a vítězům blahopřejeme. Těšíme se na další ročník, který se dozajista ponese v alespoň tak dobré a příjemné atmosféře jako 

ten letošní. Pro ty, kteří si tuto akci nechali ujít, je k dispozici rozsáhlá fotogalerie.

http://baruska5.rajce.idnes.cz/Kotlikovani_29._8._2015/ 

http://werus25.rajce.idnes.cz/Kotliky_29.8.2015/