Jdi na obsah Jdi na menu

Mladí hasiči

Zahájení Soptíkova poháru

Již začátkem roku jsme se s mladými hasiči začali připravovat na nadcházející sezonu. Pilovali jsme převážně uzle, spoje, rozkulování a motání hadic na čas. Celou tuto zimní přípravu jsme při následujících soutěžích patřičně využili.

Tak jako v loňském roce, tak i letos je pro mládež připraven Soptíkův pohár KZP. Který se skládá ze šesti soutěží . Tento seriál soutěží má děti připravit na okresní hru Plamen. Začíná již brzy z jara a každá dílčí soutěž se skládá z požárního útoku a jedné disciplíny hry Plamen.

První soutěž 23. dubna připravil Sbor dobrovolných hasičů Bítouchov. Soutěžilo se v požárním útoku a štafetě 4x60m. Na startu se prezentovalo 14 družstev starších a 12 kolektivů mladších.

Naše družstvo se bohužel muselo zařadit do starší kategorie, i když v našem družstvu převládá více dětí menších než starších, ale taková jsou pravidla, která nemíníme porušovat. Na této soutěži nám bohužel nevyšel požární útok. Špatně nebo spíše vůbec nespojené sací vedení nás poslalo v hodnocení požárního útoku s neplatným pokusem na 13. místo. Poté následovala štafeta. Postavili jsme štafety dvě. První měla čas 52,37s. a druhá 68,84s. Do celkového hodnocení se počítal lepší čas a s tím jsme skončili na pěkném 5. místě. Celkově po dvou disciplínách jsme v Bítouchově obsadili 11. místo.

Benešov reprezentovali: Marek Dyntr, Jakub Vlach , Kateřina Plecháčová, Blanka Halamová, Tereza Tomišková,  Filip Livar, Kryštof Bachtík, Štěpán Livar, Jan Antony , Ondřej Tomiška

Hned následující den v neděli 24. dubna se soutěž konala v Bozkově. Soutěžilo se klasicky v požárním útoku a netradičně byla druhou soutěží štafeta CTIF. Do Bozkova se sjelo 12 kolektivů starších a 7 družstev mladších. Náš požární útok byl tentokrát bez problémů, téměř stejné sestřiky a výsledný čas 19,29 nás poslal na 7. místo.

Ve štafetě CTIF jsme si také nevedli špatně. Žádné trestné body a celkový čas 98,43s. a 8. místo. Celkově jsme v Bozkově skončili na 8. místě. Do celkového hodnocení poháru jsme si připsali 3 body.

Benešov reprezentovali: Marek Dyntr, Jakub Vlach,  Kateřina Plecháčová, Blanka Halamová, Tereza Tomišková,  Martin Plecháč, Kryštof Bachtík, Štěpán Livar, Ondřej Tomiška

Třetí soutěž se konala na čarodějnice v nedalekém Košťálově. Do soutěže se prezentovalo 15 starších kolektivů a 11 mladších. Na programu kromě požárního útoku byl také útok CTIF, kterého se zúčastnily pouze kolektivy starších.

Tentokrát se povedl na výbornou požární útok a s časem 18,72s. jsme skončili na 4. místě. Požární útok CTIF je poměrně náročná disciplína, kde se dají nachytat lehce trestné body a přesně to, potkalo nás. Poměrně pěkný konečný čas (91,10s.), ale nepříjemné trestné body (65s.) a tím konečný čas 156,10s. a celkově v této disciplíně 12. místo.

Absolutní pořadí v tomto závodě nás řadí součtem bodů na 7. místo. Do celkového hodnocení si připisujeme 4 body.

Benešov reprezentovali: Marek Dyntr, Jakub Vlach , Kateřina Plecháčová, Blanka Halamová, Tereza Tomišková,  Martin Plecháč, Kryštof Bachtík, Štěpán Livar,  Ondřej Tomiška

Čtvrtá soutěž a zároveň poslední jarní se konala v Jablonci nad Jizerou. Prezentovalo se 15 družstev starších a 10 kolektivů mladších. Soutěžilo se opět v požárním útoku a doplňkovou soutěží byla štafeta dvojic.  Požární útok se opět povedl , tedy až na menší prostřik na levém terči. Pravý terč měl sestřeleno 17,47s. S konečným časem 19,76 jsme se dostali na 6. místo. Štafety dvojic jsme postavili dvě. Štafeta s číslem 1. doběhla v čase 64,96s. a tím se zařadila na 5. místo. Celkově jsme v Jablonci nad Jizerou skončili na pěkném 5. místě. Do celkového hodnocení si připisujeme 6 bodů.

Po jarní části jsme v celkovém hodnocení s třinácti body na 9. místě.

Benešov reprezentovali: Marek Dyntr, Jakub Vlach , Kateřina Plecháčová, Blanka Halamová, Tereza Tomišková,  Martin Plecháč, Kryštof Bachtík, Štěpán Livar,  Ondřej Tomiška

 

Soptíkův pohár pokračuje až v srpnu soutěží v Bradě Rybníček. Zde proběhnou dva pokusy v požárním útoku. Započítávat se bude samozřejmě ten lepší.

My ale zahálet nebudeme a každý pátek na našich schůzkách budeme pilovat požární útok.

Na další soutěž se vypravíme 11. června na Frýdštejn.

 Foto ze "Sjíždění Jizery 22.5.2011"